Djuren på Wapnö äter ingen soja, eftersom sojaodlingarna har en stor negativ miljöpåverkan. Raps är det protein vi använder till våra djur. Rapsen pressas så att djuren inte utfodras med för mycket fett.
Högrevsfärs
Från gårdens kvigor, kokvigor, kor och stutar som gått fria året om, bidragit till biologisk mångfald i naturen och energi på gården.
Nötfärs
Från gårdens kvigor, kokvigor, kor och stutar som gått fria året om, bidragit till biologisk mångfald i naturen och energi på gården.
Så mycket gott av Wapnö nötfärs
-nästan för god för att kryddas!
Wapnöbergare
Visst går det att göra Wallenbergare på nötfärs. Det blir Wapnöbergare. Servera på klassiskt vis med potatismos, rårörda lingon, gröna ärtor och ett glas kall Wapnömjölk.
Betessläpparpasta
På Wapnö betessläpp varje år den 1 maj serverar vi vår egen goda pasta med nötfärssås. Garanterat gott!
Halstrad råbiff
Råbiff kräver ett riktigt fettsnålt kött som finmals minst två gånger. Färs på fransyska passar utmärkt.
Högrevsburgare
Prova även en burgare utan bröd, med krispiga rotfruktschips och ett salladsblad som wrap.